Splošni pogoji poslovanja

Podatki podjetja

Polno ime: BONOPAX D.O.O.
Naslov: ROŠPOH DEL 79A, 2351 KAMNICA
Matična številka: 6971229000
Davčna številka: SI25047914

Ponudba in izvor

Ponudba, ki se nahaja na spletni strani, se lahko zaradi narave poslovanja dnevno spreminja. Cene posameznega blaga so redne in akcijske cene oz. cene s popustom. Bonopax odgovarja za kvaliteto blaga ali izvedbo storitve. Bonopax tudi odgovarja za morebitne pritožbe ali posledice, ki bi lahko nastale, ko uporabnik koristi blago ali storitev. Za izvedbo storitev ali prodajo blaga in s tem povezanimi morebitnimi pritožbami je v celoti odgovoren Bonopax d.o.o. Fotografije, slike ali posnetki, objavljeni v okviru ponudb, so last Bonopax d.o.o. ali njenih dobaviteljev, poslovnih partnerjev ali pa so le zgolj simbolični in ne zagotavljajo natančnih lastnosti izdelka ali storitve ter lahko prikazujejo simbolično ali dejansko storitev, ponudbo, podjetje ali blago.

Nakup in račun

Bonopax d.o.o. nastopa kot podjetje, ki ponuja blago ali storitve preko interneta. Kupec znesek plača podjetju Bonopax d.o.o., skupaj z blagom ali storitvijo pa prejme tudi račun. Podjetje posluje na območju Republike Slovenije. Izdelke pošiljamo na območje Republike Slovenije.Vsak paket vsebuje tudi fizičen račun, ki ga sicer stranka prejme tudi po elektronskem naslovu.

Načini plačil ponudb

Nakup preko hojnik-maribor.si je varen, preprost in udoben. Kupec mora poskrbeti, da so njegovi podatki pravilni in resnični, ne glede na način plačila. Omogočamo naslednje načine plačila: Plačilo preko UPN naloga.
Uporabnik lahko naroči nakup tudi preko telefona na št. 040 343 800. Po naročilu se mu na njegov naslov pošlje UPN nalog, ki ga kupec lahko plača na pošti ali banki. Po vplačilu naloga se kupcu pošlje izdelek in račun.

Plačilo po povzetju
(Odkupnino paketa lahko poštarju ob dostavi plačate z gotovino ali s kreditno / debetno kartico): Dostava naročenih izdelkov v naši spletni trgovini se izvede v najkrajšem možnem času in je odvisna od razpoložljivosti izdelkov. Izdelke bomo dostavili na naslov preko dostavne službe, katerega ste navedli ob registraciji oz. ob nakupnem postopku. Priporočamo vam, da navedete naslov, na katerem se nahajate v dopoldanskem času. Prav tako priporočamo, da napišete mobilno številko, na kateri ste dosegljivi v dopoldanskem času, saj vas bo kurir lahko poklical in se dogovoril z vami o načinu dostave. Telefonska številka je uporabljena zgolj zaradi boljše kvalitete dostave. Paket vam dostavljalec lahko dostavi na naslov, ki ste ga zapisali ob naročilu, lahko pa vam ga dostavi na drug naslov, če vam tako bolj ustreza, lahko pa ga pusti v paketomatu, kjer ga z osebnim dokumentom in s številko paketa prevzamete kar sami. Pri nakupih blaga in storitev, ki presegajo znesek 1000 EUR, lahko prodajalec po lastni odločitvi spremeni način plačila in o tem obvesti kupca. Kupca se lahko pozove na predhodno plačilo po predračunu. Prodajalec lahko od kupca zahteva vnaprejšnje plačilo kot zavarovanje k resnosti sklenitve posla. Višina predhodnega plačila je lahko od 50% do 100% vrednosti blaga ali storitve. Takšen način prodaje ne vpliva na kasnejše pravice kupca, ki jih ta ima po teh splošnih pogojih in v skladu z aktualno zakonodajo. Naročila so v elektronski obliki shranjena na strežniku in kupcu dostopna v vsakem trenutku, v njegovem uporabniškem profilu (Moj račun). Podjetje posluje na področju Republike Slovenije. Izdelke pošiljamo na področje Republike Slovenije.

Cena ponudbe

Cene vseh ponudb blaga ali storitev so vnaprej določene in vsebujejo DDV. Cene veljajo za vse kupce vendar le v času trajanja posamezne ponudbe in v primeru plačil navedenih v teh pogojih ter samo na spletni strani hojnik-maribor.si. Cene veljajo do trenutka dobave izdelka. Pridržujemo si pravico do spremembe le-teh. Cene se zaokrožujejo na dve decimalni mesti (1 cent). Z registracijo obiskovalec/kupec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa ter dostop do vseh podatkov pogodbe na daljavo. Pogodba na daljavo med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji določeni in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. S plačilom po predračunu kupec sprejme splošne pogoje.

Postopek registracije in nakupa na hojnik-maribor.si

Uporabnik lahko naročilo opravi kot gost ali kot registriran uporabnik. Da bi uporabnik lahko na spletni strani hojnik-maribor videl svojo zgodovino naroči, si izdelke dodal med priljubljene in spremljal zalogo trenutno nedobavljivih izdelkov, se mora registrirati. Uporabnik poda svoje podatke, elektronski naslov, naslov za dostavo in ostale podatke. Uporabniško ime se dodeli s strani hojnik-maribor.si in predstavlja elektronski naslov uporabnika. Prvo geslo uporabnik prejme od hojnik-maribor, kasneje pa si uporabnik geslo lahko poljubno spremeni. Geslo se prejme preko elektronske pošte. Z registracijo se uporabniku omogoča nakup. Uporabnik se avtomatično včlani v storitev prejemanja elektronskih novic, kar pa lahko naknadno spremeni v svojem profilu (Moj račun, Nastavitve računa). uporabniku se dodeli uporabniško ime, ki je enako kot njegov elektronski naslov, in geslo (geslo kasneje lahko spremeni). Na svoj elektronski naslov prejme geslo s katerim lahko dostopa do svojega profila.

 • Uporabnik se odloči za ponujeno ponudbo, izbere način plačila in opravi nakup.
 • Ob zaključku ponudbe (po izteku določenega termina ali po nakupu vseh zalog), se ponudba umakne s spletne strani ali se objavi informacija “nedobavljiva količina”.
 • S klikom na “Nakup z 1 klikom” ali ˝Nadaljuj˝ se prične postopek nakupa in izbere način plačila ter opravi nakup.
 • Uporabnik lahko v zavihku “Moj račun” opravi vpogled v stanje naročil, zgodovino naročil ter priljubljene izdelke.
 • Uporabniku se na elektronski naslov pošlje tudi informativno obvestilo o izvedenem nakupu.
 • Nakup je opravljen, ko uporabnik izvede plačilo na pravilen način. Roki za plačilo:
  • pri plačilu s plačilno kartico 3 delovne dni
  • preko UPN naloga – do 7 delovnih dni

Bonopax d.o.o. si pridržuje pravico, da iz kakršnih koli razlogov umakne izdelek ali storitev iz ponudbe. Zloraba nakupa je kazniva. Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto v čakalno vrsto. Kupec ima v roku do odpošiljanja blaga pravico do odstopa od pogodbe na daljavo (naročilo je potrebno preklicati po elektronski pošti na naslov info@hojnik-maribor.si ). Obvezno je potrebno dopisati številko naročila. Elektronski naslov s katerega opravljate preklic naročila, se mora ujemati z elektronskim naslovom, ki je uporabljen pri potrditvi nakupa. Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena. Podrobnosti o pogodbi na daljavo so vedno na voljo na strežniku www.hojnik-maribor.si, kamor naročnik dostopa z uporabniškim imenom in geslom, ki ga prejme ob prvem naročilu. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Varovanje osebnih podatkov

Pri registraciji ali nakupu kupec dovoli podjetju Bonopax d.o.o. zbiranje, obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Bonopax d.o.o. se zavezuje, da bo skrbno in v skladu z zakonodajo varovala podatke uporabnikov. Podatki se zbirajo na podlagi osebne privolitve posameznika in za nedoločen čas oziroma, če Zakon o varovanju osebnih podatkov predvideva drugače, za čas kot ga predvideva. Osebni podatki se zbirajo za namen nemotene izvedbe naročil oz. ponudbe, komunikacijo s kupcem, statistično analizo z namenom izboljšanja delovanja spletnih strani in storitev ter, če se kupec tako odloči, za pošiljanje obvestil, novic in ponudb (preko GSM aparata, e-mail-a, pisno na naslov). V tem okviru se zbirajo naslednji podatki: IP naslov, osebno ime, naslov stalnega ali začasnega prebivališča, datum rojstva, spol, telefonska številka, naslov elektronske pošte, čas in datum registracije ter arhiv komunikacije s spletno trgovino. V kolikor bi šlo za darilni bon se zbira še ime in priimek obdarovanca ter njegov naslov. Podjetje Bonopax d.o.o. spoštuje zasebnost uporabnikov spletne strani hojnik-maribor.si in se zavezuje, da bo pridobljene osebne podatke skrbno varovalo in jih brez privolitve ne bo posredovalo tretji osebi oziroma jih ne bo uporabilo drugače kot izključno za zgoraj navedene namene, razen v primerih, ko bi te podatke zahteval pristojni državni organ, ki bi za to imel zakonsko osnovo in v primeru, da obstaja sum zlorabe pri poslovanju s strani uporabnika spletne strani. Bonopax d.o.o. lahko podatke posreduje samo pogodbenemu obdelovalcu podatkov. Vnašanje osebnih podatkov in podatkov za plačilo poteka preko varnega spletnega obrazca, zaščitenega z enakimi ali podobnimi šifrirnimi mehanizmi, kot jih uporabljajo banke in druge zaupanja vredne institucije. Uporabnik je tudi sam odgovoren za varovanje osebnih podatkov, na način, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika. Zbirka osebnih podatkov je zavedena na spletni strani informacijskega pooblaščenca ( www.ip-rs.si ).

Komunikacija z uporabniki

Komunikacija z uporabniki hojnik-maribor.si poteka preko spletne strani in preko elektronskih sporočil torej preko sredstev komunikacij na daljavo, v izjemnih primerih tudi telefonsko oz. po pošti. Komunikacija z uporabniki poteka tudi preko družabnih omrežij na katerih je registriran profil hojnik-maribor.si. Uporabnik za določeno ponudbo izve na internetni strani www.hojnik-maribor.si ali pa preko oglasnih sporočil v tiskanih, elektronskih ali spletnih medijih. Ponudba na spletni strani bo sestavljena na način, da bo iz njenega sporočila jasno in razvidno, da gre za ponudbo blaga ali storitev z določenimi popusti, akcijami ali ugodnostmi ter pogoji, pod katerimi bo možno pridobiti določeno ponudbo. Uporabnik se bo lahko naročil na prejemanje elektronskih obvestil in se od prejemanja tudi na enostaven način odjavil. Obvestila zajemajo informacije o aktualnih ali bodočih ponudbah, promocijo hojnik-maribor.si ter druga oglasna sporočila hojnik-maribor.si ali njenih partnerjev. Za prejemanje obvestil se smatra, da je potrebna osebna privolitev in prejemanje ni možno v kolikor pri registraciji uporabnik to ne označi ali se na drug način ne prijavi na prejemanje.

Osnovne informacije za uporabnike

Na spletni strani hojnik-maribor.si se nahajajo informacije o podjetju, ki upravlja s spletno stranjo. Te informacije so ime in sedež podjetja, kontakti ter druge potrebne informacije, najmanj pa tiste, ki jih zahteva zakonodaja. Uporabniki bodo našli tudi informacije blaga ali storitev, pogoje dostave, veljavnosti ponudb in ostale informacije. Uporabniki, ki imajo kakršna koli vprašanja v zvezi s ponudbo lahko ta vprašanja zastavijo preko spletne strani. Preko e-maila, telefonsko ali preko družabnih omrežij. Način zastavljanja bo obrazložen na sami spletni strani, v družbenem omrežju ali drugače. hojnik-maribor.si lahko ta vprašanja skupaj z odgovori tudi objavi. V kolikor bo potekala avtomatična objava si hojnik-maribor.si pridržuje pravico izbrisa teksta, ki je žaljiv, nezakonit, nemoralen ali kazniv. Vprašanja in ostali teksti izražajo mnenje njihovega avtorja in hojnik-maribor.si se od odgovornosti ograjuje. Vprašanja v zvezi s ponudbami ali druga vprašanja je možno pošiljati preko e-mail naslova info@hojnik-maribor.si ali zastavljati preko telefonske linije 040 343 800 ob delavnikih med 8. in 18. uro.

Pritožbe in spori

Bonopax d.o.o. se bo trudila vsako nejasnost, pripombo ali pritožbo razrešiti v čim krajšem možnem času, pri tem pa bo spoštoval zakonodajo (Zakon o varstvu potrošnikov) in se po najboljših močeh trudila doseči dogovor. Pripombe in pritožbe sprejema administrativni oddelek, obravnava pa jih pravna služba.
Uporabnikom je na voljo nekaj kontaktov:

 • pisno na naslov Bonopax d.o.o., Rošpoh del. 79a, 2351 Kamnica, Slovenija
 • pisno na elektronski naslov hojnik-maribor.si
 • telefonsko na številko 040 343 800. Postopek obravnave je zaupen. V kolikor dogovor ne bo mogoč je za spore pristojno stvarno sodišče v Mariboru. Reklamacije v zvezi s kvaliteto ali izpeljavo same ponudbe se rešujejo med kupcem in Bonopax d.o.o..

Odveza odgovornosti

Spletna stran hojnik-maribor.si deluje na način kataloške prodaje blaga in storitev. Kljub trudu za čim večjo točnost in ažurnost ponudbe se lahko zgodi, da se podatki o blagu in storitvi ter ceni spremenijo tako hitro, da jih ne utegnemo popraviti in se še vedno nespremenjeni nahajajo na spletni stran, možne so tudi napake v tekstu in določitvi cene. V primeru naročila za takšno blago ali storitev podjetje kupca obvesti o spremembah in nakup prekliče, oz. mu omogoči preklic naročila ali se dogovori za kakšno drugo možnost.
Pridržujemo si pravico do tipografskih napak in napak, ki bi izhajale iz nenamernega nepravilnega delovanja informacijsko-tehničnega sistema spletne strani.
Podjetje ne odgovarja za točnost podatkov, vnesenih s strani kupca.

Pravice kupca

Smatra se, da je nakup izveden preko Pogodbe na daljavo. Jezik v katerem se sklepa Pogodba, je “SLOVENŠČINA”.
Kupec lahko zahteva (pisno, po elektronski pošti, po telefonu ali osebno) pogodbo na daljavo in jo lahko prejme po pošti na svoj naslov, v elektronski obliki preko elektronskega sporočila ali jo osebno prevzame na sedežu podjetja. Kupec ima pravico, da v petnajstih (15) dneh od oddaje naročila podjetju sporoči, da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Če je kupec blago že plačal, mu mora podjetje vrniti plačano kupnino v roku petnajstih (15) dni po prejemu sporočila o odstopu. V vračilo kupnine se ne šteje znesek za opravljeno storitev dostave.
V kolikor je kupec blago že prejel, ima pravico, da v petnajstih (15) dneh od prejema podjetju pisno sporoči, da želi blago vrniti. V petnajstih (15) dneh od pisnega sporočila mora kupec blago, vendar v originalni embalaži in neodprto, Bonopax d.o.o. pa mu mora vrniti plačano kupnino v roku petnajstih (15) dni po prejemu vrnjenega/preklicanega blaga. V vračilo kupnine se ne šteje znesek za opravljeno storitev dostave. Blago Vam zamenjamo tudi v primeru, če smo Vam zaradi naše napake odposlali napačen izdelek. Kupnino Vam vrnemo takoj po prejetju vrnjenega blaga. Kupec v celoti krije stroške dostave pri vračilu blaga. V kolikor Bonopax d.o.o. upravičeno sumi, da kupec namenoma opravlja nakup in nato zahteva odstop od naročila, zgolj z namenom, da bi zavajal ali škodoval Bonopax d.o.o., kupec ni upravičen do vračila vplačanega zneska. V kolikor kupec na poziv prodajalca ni poravnal zneska oziroma vnaprejšnjega plačila po predhodnem predračunu, kot zavarovanje k resnosti sklenitve posla, se smatra, da kupec ni sprejel ponudbe in da pogodba ni bila sklenjena. Bonopax d.o.o. o tem nemudoma obvesti kupca.

Dostava

Dostava naročila traja od 2 do 4 delovne dni – med vikendi in prazniki ni dostave.

 • Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku.
 • Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je DPD.
 • Strošek pošiljanja je določen in znaša 4 € z DDV.
 • Dostava pri nakupu nad 100 € je brezplačna.
 • Naš partner pakete dostavlja v dopoldanskih urah na naslov, vnesen ob oddaji naročila.
 • Ker dostavna služba artikle dostavlja v dopoldanskih urah, se lahko odločite tudi za dostavo na katerokoli drugo ime ali naslov.
 • Če vas v času dostave ni na predvidenem mestu (podjetje, pisarna, itd.), bo dostavljalec pustil sporočilo, na katerem bodo navodila za poznejši prevzem.
 • Če kupec blaga ne prejme v nekaj dneh od odpošiljanja, o tem nemudoma obvesti ponudnika.
 • Ponudnik v tem primeru ugotovi vzroke in o tem obvesti kupca. V kolikem času dobim naročen izdelek?

Naročilo bo dostavljeno v roku 2-4 delovnih dni (v kolikor je naročilo oddano isti dan do 12. ure). Med vikendi in prazniki ni dostave. Koliko znašajo stroški dostave?
Strošek poštnine je fiksen ( 4 eur ) in ni odvisen od količine naročenih izdelkov. Odkupnino paketa lahko GLS kurirju ob dostavi plačate z gotovino ali s kreditno / debetno kartico. V primeru, da boste svoje blago plačali s kartico, se vam bodo dodatno zaračunali stroški bančne provizije v vrednosti 1,43 % od zneska odkupnine, za katero vam bo dostavna služba izdala račun. V primeru neuspešnega poskusa dostave vam bo dostavna služba pustila sporočilo o prispeli pošiljki. Kam vse dostavljamo naročeno blago? Naročeno blago dostavljamo na področju Republike Slovenije.

Poškodbe pri dostavi
Kupec naj pri prevzemu pošiljke pregleda njeno vsebnost. V primeru poškodb pošiljke kupec celotno pošiljko (paket, zaščitna embalaža, izdelki) vrne na naslov Bonopax d.o.o., ta pa mu bo zagotovila nadomestno pošiljko.

Vračilo blaga – reklamacija

OPIS PRAVICE DO ODSTOPA OD POGODBE: Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v štirinajstih dneh podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Če potrošnik odstopi od pogodbe, mu bo naše podjetje vrnilo vsa opravljena plačila takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14-ih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Če je kupec blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu o odstopu od pogodbe. Šteje se, da kupec pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo. Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Ponudnik lahko zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler kupec ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

KUPEC NIMA PRAVICE DO ODSTOPA OD POGODBE IN VRAČILA IZDELKOV V PRIMERU:

 • uporabljene izdelka, saj so ti izdelki po naravi neprimerni za vračilo (npr. imajo vidne znake uporabe);
 • pokvarljivega blaga,
 • izdelkov, ki so bili izdelani po natančnih navodilih uporabnika;
 • izdelkov, ki so bili prilagojeni uporabnikovim osebnim potrebam;
 • drugih izdelkov, ki zaradi svoje narave niso primerni za vračilo;
 • izdelkov, ki so hitro pokvarljivi ali katerim je že potekel rok uporabe;
 • izdelkov, ki so poškodovani ali v spremenjeni količini. Vrnjeno blago pošljite na naš naslov:

Bonopax d.o.o.
Rošpoh del 79a
2351 Kamnica

Reklamacija
Kupec lahko blago reklamira v osmih (8) dneh od nakupa, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, izdelke v napačni količini oziroma barvi, ali če izdelki kako drugače odstopajo od kupčevega naročila. Kupec lahko v tem primeru zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben izdelek ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake.

Politika zasebnosti

V podjetju Bonopax d.o.o. se zavedamo pomembnosti pravice do zasebnosti. Z osebnimi podatki naših kupcev ravnamo skrbno in odgovorno in z določili Evropske uredbe osebnih podatkov in Zakona o varstvu osebnih podatkov. Upravljavec osebnih podatkov je BONOPAX d.o.o., kjer zagotavljamo, da osebne podatke kupcev in vse ostale podatke v zvezi s spletno trgovino www.hojnik-maribor.si ščitimo pred razkritjem in posredovanjem nepooblaščenim tretjim osebam. Vsi osebni podatki uporabnikov so zaupni. Vsa vprašanja v zvezi z obdelavo osebnih podatkov nam lahko pošljete na info@hojnik-maribor.si

Obdelava osebnih podatkov

Vaše osebne podatke obdelujemo skladno s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR), Zakonom o varstvu osebnih podatkov in ostalimi predpisi, ki urejajo področje varstva osebnih podatkov. Za uspešno izvajanje pogodbe in izpolnjevanja zakonskih obveznosti moramo vaše osebne podatke temu primerno obdelovati z vašo predhodno privolitvijo. Na podlagi vašega soglasja lahko vaše podatke obdelujemo za namen neposrednega trženja, kjer lahko podano soglasje za obdelavo vaših osebnih podatkov kadarkoli prekličete.

Obdelava osebnih podatkov za izvajanje pogodbe

V primeru nakupa na spletni strani www.hojnik-maribor.si, je posredovanje vaših osebnih podatkov pogodbena obveznost. Vaše osebne podatke bomo za uspešno opravljeno pogodbo obdelovali le za namen izpolnjevanja pravic in obveznosti, ki se nanašajo na pogodbo, kot so: izvedba naročila, dostava naročila, itd.

Obdelava osebnih podatkov v zasebne interese podjetja

Vaše osebne podatke lahko obdelujemo na podlagi zakonitega interesa podjetja BONOPAX d.o.o. Te podatke bomo uporabili samo v namene za boljši razvoj spletne strani www.hojnik-maribor.si, izboljšanja naših storitev in zagotavljanja boljše varnosti. Vaše osebne podatke lahko uporabimo tudi za preprečevanje morebitnih kaznivih dejanj, reševanja sporov, pritožb ter pravnih zadev.

Uporaba, zbiranje in hramba osebnih podatkov

Zagotavljamo vam, da zbiramo samo tiste podatke, ki jih potrebujemo za učinkovito izvajanje pogodbenih obveznosti, učinkovitejšo prodajo in promocije naših izdelkov, v skladu z zakonodajo. Pri obisku spletne strani preko piškotkov obdelujemo podatke kot so: IP naslov, vsebine do katerih dostopate na spletni strani www.hojnik-maribor.si, čas trajanje obiska spletnih strani, analiza uporabnikov na spletnem mestu itd. S pomočjo piškotkov, si spletna stran zapomni vaše zgodovino brskanja, s čimer vam je prihranjen čas brskanja po spletni strani. Nastavitev piškotkov lahko spremenite ob vsakem obisku spletne strani in nastavite njihovo delovanje po vaši izbiri.

V primeru, da se registrirate na našo spletno stran in postanete naš registriran uporabnik, potem nam morate posredovati vaše osebne podatke. V primeru, da nam le-teh ne želite posredovati, potem ni možno postati registrirani uporabnik, vendar spletni nakup lahko kljub temu uspešno opravite. V kolikor ste se registrirali, potem soglašate, da lahko vaše osebne podatke obdelujemo, prav tako soglašate, da lahko obdelujemo podatke o vaših nakupih (datum nakupa, količina nakupa, …). Ti podatki se uporabljajo izključno samo za namen vodenje vašega osebnega profila.

Ko opravite spletni nakup, potrebujemo za izvedbo naročila sledeče podatke: ime, priimek, naslov, mesto, poštna št., poštni naslov, kontaktni telefon, vsebino naročila, itd. Zgoraj naštete podatke potrebujemo za uspešno izvajanje pogodbe, t.j. dokončanje in potrditev naročila, priprava naročila, dostava, reševanje reklamacij, ter drugih obveznosti za uspešno opravljanje pogodbenih obveznosti. V kolikor ste izbrali način dostave preko našega pogodbenega partnerja, potem smo dolžni posredovati vaše osebne podatke našemu partnerju za uspešno opravljeno dostavo.

S prijavo na e-novice se strinjate, da vam pošiljamo tekoče novice o ugodnostih in novostih. S tem ste nam posredovali vaš elektronski naslov, na katerega vas bomo obveščali o naših novicah. V kolikor ne želite več prejemati naših novic, potem lahko s klikom spodaj vsakih novic kliknete na “odjava” in vas bomo pri naslednjih objavah izključili.

Vaše osebne podatke lahko zbiramo tudi preko nagradnih iger oz. preko promocijskih kuponov. Obdelava vaših osebnih podatkov bo potrebna za uspešno izvajanje nagradne igre in promocij, te podatke pa bomo uporabili za kasnejše tržne tehnike in analize. Nagradne igre, ki bodo potekale preko naših socialnih omrežjih, bodo vključevale osebne podatke (ime, priimek in naslov) nagrajencev. Ti podatki bodo objavljeni javno na naših platformah. S sodelovanjem v nagradni igri se strinjate s pogoji o uporabi vaših osebnih podatkov v primeru, da ste nagrajenec. Preklic o uporabi vaših osebnih podatkov iz nagradnih iger in promocijskih kuponov nam lahko pošljete na naš elektronski naslov info@hojnik-maribor.si, s pripisom “odjava”.

Trajanje hrambe podatkov

Vaše osebne podatke hranimo tako dolgo, dokler je potrebno za izpolnitev naših namenov obdelave podatkov. Po poteku tega časa vaše podatke izbrišemo ali anonimiziramo. V primeru, da se vaši podatki obdelujejo za namen izvajanja pogodbe, se vaši podatki hranijo ves čas trajanja pogodbenega razmerja. V določenih primerih čas hrambe podatkov določa zakonodaja, zato se podatki hranijo tako dolgo, kolikor je to potrebno zaradi izpolnjevanja zakonskih obveznosti. Podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vašega soglasja hranimo do preklica vašega oz. do vaše zahteve za izbris podatkov.

Pravice odstopa obdelave osebnih podatkov

V zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov imate pravico do dostopa podatkov, popravka in dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov in izbrisa. V kolikor imamo vaše dovoljenje za obdelavo vaših osebnih podatkov, lahko kadarkoli prekličete svojo privolitev v obdelavo osebnih podatkov iz naše strani. V kolikor se vaši podatki obdelujejo, lahko kadarkoli zahtevate od nas potrditev za obdelavo podatkov, dostop do podatkov, ki jih o vas obdelujemo. Zahtevate lahko tudi čas hranjenja vaših osebnih podatkov. V kolikor smatrate, da so vaši osebni podatki, ki jih obdelujemo netočni ali nepopolni, imate pravico zahtevati popravek in dopolnitev. Izbris vaših osebnih podatkov lahko zahtevate, kadar niso več potrebni za izvajanje pogodbene obveznosti in kadar prekličete vašo privolitev obdelave podatkov. V kolikor se ne strinjate, da vaše podatke obdelujemo v celoti, lahko zahtevate tudi omejitev obdelave podatkov.

V določenih primerih, ob ustrezni pravni podlagi, se lahko vaši osebni podatki razkrijejo tudi tretjim osebam. Vaše osebne podatke lahko tako v primerih, ki so določeni s predpisi, posredujemo javnim organom, če je to potrebno za izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti ali pa opravljanje njihovih uradnih dolžnosti.

Vaše osebne podatke lahko razkrijemo tudi našim pogodbenim partnerjem, ki vaše osebne podatke obdelujejo po naših navodilih. Ti pogodbeni partnerji so lahko vzdrževalci spletnih strani, strežnikov in programov za delovanje, dostavljalci, oglaševalne agencije, itd. Pogodbeni partnerji ne bodo uporabljali vaše osebne podatke v svoje namene ali jih posredovali tretjim osebam, ampak izključno samo v naše namene. Iz naše strani je zagotovljeno, da sodelujemo samo z zaupljivimi pogodbenimi partnerji, ki imajo visoko stopnjo varnosti.

Zagotavljamo vam, da vaše osebne podatke ustrezno tehnično varujemo. Za ustrezno zagotavljanje varovanja vaših osebnih podatkov, se vaši podatki varujejo s posodobljeno programsko opremo, kjer se preprečuje nepooblaščene vdore in krajo osebnih podatkov.

Spletni piškotki

Obiskovalci imajo vedno možnost sprejeti ali zavrniti shranjevanje spletnih piškotkov. Spletni brskalniki običajno samodejno sprejme piškotke, vendar lahko osnovne nastavitve brskalnika da piškotke avtomatsko zavrne ali pa ste pred shranjevanjem piškotka na to opozorjeno.

Nastavitve piškotkov za najpogostejše brskalnike:

Chrome
Firefox
Internet explorer
Opera
Safari

Obvezni piškotki

So piškotki ki so nujni za delovanje spletne strani, premikanje po spletni strani in uporabo njenih osnovnih možnosti. Brez teh piškotkov ni možno zagotoviti osnovnega delovanja spletne stani.

Izvedbeni piškotki

Ti piškotki zbirajo informacije o načinu uporabe spletne strani, na primer katere strani uporabniki najpogosteje obiščejo, in ali se na spletnih straneh pojavijo sporočila o napaki. Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki bi lahko identificirale uporabnika. Vse zbrane informacije so združene in zato anonimne. Ti piškotki se uporabljajo samo za izboljšanje delovanja spletne strani.

Funkcionalni piškotki

Ti piškotki omogočajo, da si spletna stran zapomni vaše izbrane možnosti (na primer vaše up. ime, jezik ali regijo, kjer se nahajate) in vam ponudi izboljšane, bolj osebne možnosti. Ti piškotki si lahko zapomnijo tudi spremembe velikosti črk in pisave ter drugih delov spletne strani, ki jih lahko prilagodite. Informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, so lahko anonimne in ne sledijo vašemu brskanju po drugih spletnih straneh.

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran uporablja obvezne piškotke. Drugih piškotkov tretjih strani, ki se uporabljajo za sledenje obiskovalcev, analize, druge funkcionalnosti ali ponovno trženje, ne uporabljamo.

Ostalo

Avtorstvo gradiv in uporaba

Namen te spletne strani je elektronska komunikacija z naročniki. Vsebine in izdelki objavljeni na spletni strani so avtorsko gradivo. Slikovni material je v večjem delu avtorsko gradivo, ki je nastalo v sklopu delovanja našega podjetja, v določenih delih pa so uporabljene tematsko ustrezne licenčne fotografije iz portala Shutterstock.

Vse vsebine so avtorsko pravno zaščitene kot individualna stvaritev. Varstvo zajema zlasti besedila, fotografije in njihov način uporabe, ter izvorno kodo in njen način uporabe. Vsebine spletne strani je dovoljeno uporabljati le za zasebne namene, v kolikor posamezen način uporabe ni prepovedan s temi pravili uporabe ali veljavno zakonodajo. Pri vsaki reprodukciji mora biti kot vir navedena točna povezava do vira. Vse pravice, ki niso izrecno navedene, so pridržane.

Vsebina in povezave

Obiskovalci objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Spletna stran lahko vsebujejo tudi povezave do drugih spletnih strani za vsebino in nedelovanje teh spletnih strani ne prevzemamo odgovornosti.

Spremembe splošnih pogojev

Pridržujemo si pravico do sprememb splošnih pogojev ali dela le teh brez predhodnega obvestila.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost, tj. vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. V primeru težav lahko kupec podjetje BONOPAX d.o.o.. kontaktira telefonsko ali prek elektronske pošte. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@hojnik-maribor.si.

Ponudnik in kupec se prizadevata po svojih najboljših močeh spore rešiti sporazumno, v kolikor pa to ni možno, je za razreševanje pristojno sodišče na sedežu ponudnika.

Splošni pogoji poslovanja veljajo od 25. 8. 2021